Edukacija "Košerinio maisto paslaptys"

Atrodytų, kas gali būti labiau įprasta už valgymą? Tačiau tai tik paviršutiniškas požiūris. Mes norime pakviesti Jus peržengti įdomų, viliojantį ir netgi kiek paslaptingą žydų virtuvės slenkstį. Košerinė žydų virtuvė – viena įdomiausių ir, ko gero, labiausiai mitais ir legendomis apipintų temų. Judėjų maisto taisyklės – kašrutas – egzistuoja jau trys tūkstančiai metų. Taisyklių sąrašas – o jų apie 600 – yra įtrauktas į šventąją žydų knygą – Torą.

Per edukacinį užsiėmimą dalyviai bus supažindinami su košerinio maisto ypatumais ir ruošimo specifika, bus vaišinami tradiciniais žydų valgiais: mėsa (jautienos ir perlinių kruopų troškinys Coln), žuvimi (žydiškai įdarytas karpis Gifilte fish), vištienos odelių užkandžiu (Eldzelech), žydiškais saldumynais (Imberlach ar Teigales).

Edukacinės programos grupė – 10–40 žmonių.
Trukmė – 1 val.
Vadovės – Vilma Karinauskienė, Austra Palapienė.
Užsakymai priimami tel. (8 41) 52 43 94.
Edukacinio užsiėmimo kaina – 25 Lt, po 17 val. – 31 Lt; moksleiviams (8 - 12 klasės) 20 Lt, po 17 val. - 23 Lt.

Organizatorius: 
Šiaulių "Aušros" muziejus
Telefonas: 
8 (41) 43 36 80
Adresas: 
Vytauto g. 89, Šiauliai
El. paštas: 
Tavo vertinimas: Jokio Vid: 4 (3 votes)